M.G. Müter
Hallo, ik ben Monique Gabriële Müter, geboren 03-09-1964
Moeder van vier volwassen kinderen en professional organizer.

Met een groot gezin is het belangrijk alles goed georganiseerd te hebben, vooral als je er een baan naast hebt. Zo ben ik als het ware in het beroep van professional organizer gegroeid.
Ik help graag mensen en heb inzicht in het aanbrengen van structuur. Bovendien vind ik het leuk om met veel verschillende mensen samen te werken. Juist die verschillen maken dit werk boeiend.
Ik ben mijn loopbaan begonnen in de zorg voor jonge kinderen, snel kwam daar adviezen aan ouders geven bij. Dit was een belangrijk onderdeel van het integratieproject voor buitenlandse vrouwen waaraan ik heb meegewerkt. Later ben ik in de administratie gegaan. Daar had ik veel werk dat met juridische zaken gerelateerd was. Bovendien kreeg ik toen ruim gelegenheid om mij te bekwamen in het bemiddelen tussen diverse partijen. Van het combineren van een druk gezin met een fulltime baan heb ik ook veel geleerd vooral op het gebied van prioriteiten stellen.
Bij het werk als professional organizer volg ik geen standaardprocedure. Ik ga ervan uit dat iedere oplossing voor een cliënt maatwerk moet zijn omdat iedereen verschillend is. Met een goede analyse kom je uiteindelijk wel op het punt waar je duidelijk krijgt wat voor de cliënt het echte probleem is. Dan kunnen we samen zoeken naar de beste oplossing.

Fixie.
Vooral bij complexe situaties is het van belang dat de cliënt meedenkt over het probleem en de oplossing. Omdat er eigenlijk altijd wel bepaalde veranderingen doorgevoerd moeten worden is het essentieel dat de cliënt er ook helemaal achter staat. Het is vrijwel onmogelijk iets te veranderen bij iemand die daarin niet mee wil.
Wat betreft samenwerking en communicatie heb ik het meeste geleerd van het, als alleenstaande moeder, opvoeden van mijn vier kinderen. Op een gegeven moment zaten ze allemaal in een verschillend stadium van de puberteit. Toch hebben we altijd een open dialoog kunnen houden en een gevoel van saamhorigheid dat ook nu ze volwassen zijn nog steeds aanwezig is. Ook in mijn beroepsleven heb ik geleerd om met heel verschillende mensen om te gaan, om mijn grenzen duidelijk te stellen en om anderen te motiveren.